Tijdrit hoogtepunt van Gerrie Knetemann Classic
sep 17th, 2013 by Silvan
Tijdens de Gerrie Knetemann Classic op de racefiets in het Olympisch Stadion starten en finishen is natuurlijk hartstikke leuk. Maar de kers op de taart was afgelopen zondag de tijdrit op Wielerbaan Sloten in Amsterdam. Ik deed mee aan de 110 kilometer samen met mijn vrouw en twitterfietskameraad Yiannos, bekend van BikeDreams. Na zo’n 110 kilometer fietsen kwamen we aan op de wielerbaan. In drie rijen gingen de deelnemers een voor een van start. Een rij startte vanaf een podiumpje en daar hield iemand jouw fiets vast zodat je met beide schoenen al kon vastklikken in de pedalen. Ik koos voor een andere rij. Het tijdritparcours was twee kilometer lang en finishte op het ‘viaduct’, driekwart wielerbaan verderop. Wat een heerlijk traject zeg! Het asfalt was breed en goed. En geen tegenliggers. Volle bak weg, maar na een paar bochten meer last van de wind en in de laatste honderden meters kon ik de snelheid amper boven de 40 kilometer per uur houden. En die paar laatste meters omhoog gingen te zwaar.
Verbeterpunten voor tijdrit Gerrie Knetemann Classic
Er hebben 1033 deelnemers van de Gerrie Knetemann Classic zich gewaagd aan de tijdrit – meedoen was niet verplicht. Ik ben gefinisht op plek 69 met een gemiddelde van 41,14 kilometer per uur. Niet gek voor een klimmer, al vind ik wel dat het minimaal gemiddeld 43 km per uur zou moeten zijn. Er valt nog wel wat tijd te winnen door wel van het podium te starten, veel beter de ideale lijn pakken en – niet verrassend – de rit beter in te delen. Helaas kwam ik 2 seconden tekort op Yiannos, die knap 56e werd. Gezien de toppers in de uitslag is het ook een goed idee om naast elkaar en dus tegelijk te starten. Zo’n tijdrit vind ik echt een meerwaarde voor deze tocht. En je kunt het natuurlijk perfect oefenen: 2 kilometer rammen en finishen op een viaduct.
Deze blog is de kers op de taart en beschrijft precies zowel het hoogtepunt van de dag als de verbeterpunten!
En na een paar tijdritten achter elkaar heb ik in ieder geval de smaak te pakken!
Leuke blog!